søndag den 4. marts 2012

Første hilsen fra Rio de Janeiro


Laekker fyr, jeg lige snuppede et hurtigt billede af - Copacabana. Saadan goer de i Brasilien, snupper billeder af en uden at spoerge om lov.

Hej alle sammen!
Vi tjekker ind fra Rio de Janeiro i Brasilien.
I dette oejblik sidder vi paa en internetcafé saa opdateringen bliver lidt kortfattet.
De sidste tre uger her i Rio, er vitterligt forsvundet med lynets hast. Vi er igen begyndt at holde oeje med datoen, for at holde styr paa hvornaar vi har vores naeste flyafgang... og denne gang den sidste af slagsen.
Udover at opleve Rio's utrolige alsidighed... Bruger vi ogsaa lidt tid paa mentalt at forberede os selv paa at skulle hjem til DK og alt vi kender. Bare det med at vi igen kommer til at tale et sprog som alle kan forstaa(slut med at diskutere/aftale indebyrdes hvad der er fx er en fair pris osv.), samt vi forstaar alt hvad der bliver sagt omkring os.. Vi tror vi faar tunge og traette hoveder den foerste uges tid.
Mathias, taler mere og mere portugisisk hernede. Det er fantastisk at sprogfaerdighederne udvikler sig saa hurtig. Saa mon ikke vi begge kommer til at savne det drille- og legesyge sprog naar vi igen skal tale dansk.
Vi har mere lyst til at smile stort og sige  "kooeee cumpade" (= hvaa saa makker?).. Selv de aeldre hernede taler slang! :)


Den foerste iskolde Guaraná vi fik paa turen. Mathias, var ikke saerlig begejstret over mit sodavands koeb.. Men hurtigt fandt han ud af hvor godt Guaraná smager i Brasilien. I saer naar solen bager!


Arpoardor, denne klippe(som ikke er saa godt vist her, flere billeder kommer) ligger mellem Copacabana og Ipanema som ses paa billedet! Et yndlingsspot for at kigge solnedgange over Ipanema strand.

 I forgrunden, Ipanema paa en "rolig" dag med "faa" mennesker. Baggrunden, Morro Dois Irmaos = broedrebjergene.


Brasiliansk hoottidoggy (som brasilianerne udtaler hotdog), den er billig og super laekker! Poelsen er stegt/kogt i en form for salsa, tilbehoers mulighederne er som foelgende : aerter, majs, parmesanost, rosiner, oliven, chips paa toppen, mayo, ketchup og vagtel aeg! Slaa den steff houlberg!


Beaach volley!! Her kan man bruge lang tid paa at betragte disse ufatteligt dygtige piger der laver den ene vild smash efter den anden! Alt samme i smaa bikinier selvfoelgelig :)


"Foi na Lapa, foi na Lapa" = jeg var i lapa. Arcos da Lapa. Vigtigt monument fra colonitiden i Brasilien.Den er bygget tilbage i 1800-tallet for at bringe ferskvand fra Cariocafloden til populationen i Rio by.
Bag denne, er der fest for alle pengene! Her er mulighed for at gaa ud hver eneste aften. Men man skal vaere varsom i Lapa, for der er mange gadeboern/voksne her som ikke ejer andet end et blikhus i en favela eller et stykke pap at sove paa, og der er selvfoelgelig risiko for at de forsoeger at "make their living" ved at fraroeve ens vaerdier.

Lapa

Lapa

Escadaria Selaron. Den smukke, smukke, smukke mosaik trappe, som ligger for foeden af en favela. Den ligger i et lidt udsat kvarter, en lille gaatur fra Achos da Lapa. Blandt de unger er trappen er nok mest kendt fra musikvideoen Snoop Dogg ft. Pharell - beautiful... "I just want you to know that you are really special".
 Stort for os at se og noget vi havde glaedet os til laenge!


Det smukkeste smukkeste haandvaerk.


Det sidste billede her er lidt fjollet, men vi gik en tur mod Flamengo.. Pludselig vaar vi endt i en park, som er en folkestoettet, "katte park", hvor der aabenbart bor flere hundrede katte.. og folk fodrer dem og kaeler med dem.. Vi kunne ikke lade vaer med at sige hej ogsaa :)

Naeste indlaeg er paa trapperne;
Hej fra os begge
A&M

1 kommentar:

  1. JAAAAAAAAH JAAAH JAAAH !!! <3
    brune og søde mennesker
    flere billeder ;D

    SvarSlet